IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
17:03 | 16 декември 2018
Обновен: 22:09 | 10 април 2024

Кои са новите тенденции в храненето през 2019 г.

Гъбите притежават силата да поддържат имунната система

По материала работи: Слав Велев
Кои са новите тенденции в храненето през 2019 г.

 „Ако модата беше религия, светът щеше да бъде катедрала“.  Модата е навсякъде около нас – дори и в харните. Ето и свежите тенденции, които експертите от индустрията прогнозират, че ще станат хит през 2019г.

 

1. Канабис

Близо 5 000 специалисти по храненето и хранителната промишленост,  проучвайки пазара стигат до заключението, че през 2019 г. един от топ продуктите в целия свят ще бъде канабисът. Той може да окаже голямо въздействие върху здравето и храненето. Също така докладът на Food Network от Food and Nutrition Conference and Expo предполага, че повече специалисти по хранене могат да обмислят ползите от употребата на канабис с екипите за грижа за пациентите.

 

2. Лутеин

Лутеинът се намира в спанака, зелето, тиквата, грахта, броколите и др.  Лутеинът играе важна роля за здравето на очите и в същото време той има конгиктивна функция за здравето на мозъка. Лутеинът преимуществено се натрупва в макулата, частта от ретината, отговорна за централното зрение, където филтрира вредната синя светлина и увеличава плътността на макуларния пигмент“, се казва в прогнозата на Natural Grocers.

 

3. Гъби

„Гъбите притежават силата да поддържат имунната система, баланса на кръвната захар, здравето на мозъка, здравето на черния дроб, здравето на дихателните пътища, хормоналния баланс и дори да повишат енергийните нива“, според Natural Grocers. Следователно, хранителната промишленост се предвижда да въведе повече храна и продукти на основата на гъби през 2019 г.

 

4. Мазнини от семена

Алтернативите на истинското фъстъчено масло – включително бадеми, кашу и орехови масла – наскоро придобиха сцепление. И за 2019 г., видът предвижда, че маслото от семена ще има своето време в светлината на прожекторите. Въпреки, че много хора се притесняват от алергични реакции, популярността от  използването на мазнини от семена не се предвижда да намалява.

Agrozona.bg

Четете още: Какво търсихме най-много в Google през 2018?

 

Коментари

Новини Варна