IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
13:18 | 19 декември 2018
Обновен: 09:59 | 18 април 2024

Джордж Сорос е Личност на годината на "Файненшъл таймс"

"Той е знаменосецът на либералната демокрация и отвореното обществo, изтъква вестникът

По материала работи: Слав Велев
Джордж Сорос е Личност на годината на "Файненшъл таймс"

Американският финансист Джордж Сорос беше определен за Личност на годината от британския в. "Файненшъл таймс" заради своята "активна позиция и либерално виждане за света".

 

Изданието отбелязва, че изборът му на Личност на годината обикновено отразява постиженията на съответния човек, а в случая със Сорос е свързан и с ценностите, които той представлява.

 

"Той е знаменосецът на либералната демокрация и отвореното общество. Тези идеи победиха в Студената война. Днес те са под обсада от всички страни - от Русия на Владимир Путин до Америка на Доналд Тръмп", изтъква вестникът.

 

"Повече от три десетилетия г-н Сорос използва филантропията, за да се бори с авторитаризма, расизма и нетърпимостта. Въпреки отдавнашния си ангажимент към отвореността, медийната свобода и човешките права той привлича гнева на авторитарните режими и все повече на националните популисти, които продължават да печелят позиции, особено в Европа", пише "Файненшъл таймс".

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна