Идея за оригинален коледен подарък: Купете си остров с пингвини
Парче земя, част от Фолкландските острови, се продава заедно с неговите черно-бели обитатели
Публикувана: 22 Dec 2018 | 10:14

Снимки: Pebble Island Lodge

 

 

Ако се чудите какво да подарите на любим човек за Коледа, имаме необичайна идея за вас – купете си остров с пингвини! Парче земя, част от Фолкландските острови, се продава заедно с неговите черно-бели обитатели, отбелязват от bTV.

 

 

Остров Пебъл (pebble – от англ. камъче) е собственост на семейство Дийн през последните 150 години. Макар все още да не са определили точна цена, семейството приема оферти.

 

Пебъл е дълъг почти 33 км и е широк около 6 км. На него живеят няколко вида пингвини, 42 вида птици, морски лъвове, 6000 овце и добитък. Освен богатото животинско разнообразие, купувачът ще получи мини планинска верига, няколко езера, плажове и скали.

 

 

През годините семейството е разпродало останалите си острови, а Пебъл е последният. Харис купуват парчето земя през 1869 г. за сумата от 400 паунда – пари, които сега ни се струват малко.

 

“Искаме да го продадем на някого, който наистина ще се грижи за него и ще го развива”, поясняват от семейство Харис.

 

 

Собствениците опитали да оценят земята, но от агенцията им казали, че това е невъзможно, защото имотът е техен от прекалено много години и на практика е безценен.

Коментари ( 0 )