IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
18:24 | 23 декември 2018
Обновен: 00:58 | 20 април 2024

Рецепта на деня: Баница с ябълки и лимонов сос

Ароматна и неустоимо вкусна

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Баница с ябълки и лимонов сос

Необходими продукти:

 

400 гр. точени кори

1 кг. ябълки

1 ч.ч. захар

канела

1/2 ч.ч. орехи

1 пакетче лимонова захар

1 пакетче ванилена захар

1/3 пакетче краве масло

 

За сиропа:

 

1/2 ч.ч. вода

сока на един лимон

4 с.л. захар

настъргана лимонова кора

 

Начин на приготвяне:

 

Първа стъпка е подготовката на плънката. Измийте ябълките, обелете ги и ги настържете на дребно ренде.

 

Изсипете настърганите ябълки в купа и добавете всички останали съставки и разбъркайте добре.

 

 


Намажете тавата, в която ще печете баницата с масло. Разтворете пакета с кори. Взимате една кора, поръсвате я леко с олио, върху нея слагате втора кора, поръсвате с по 2-3 супени лъжици от сместа с ябълките и завивате на руло, което поставяте внимателно в тавата.

 

 

Ако правите руло не с две кори, а с една има по-голяма вероятност кората да се скъса по време на навиването и сместа да изтече, затова за по-голяма сигурност навивайте рулата с две кори. 

 

 

                                                                                                             

 

След като наредите рулата в тавата нарежете останалото масло на малки парченца и ги поръсете върху цялата баница. 

 

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40-50 минути.

 

Важно е да не се печете на силна фурна, защото така плънката няма да се изпече и ще остане кашкава.                                                   

 

След като порозовее е готова. Изпечената баница, докато е още гореща с полива със сиропа, който се приготвя, като всички съставки се поставят да заврят докато захарта се стопи.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна