Необходими продукти:
3 бр. печурки
зелеви листа
1 ч.ч. ориз
1 глава кромид лук нарязан на ситно
1/2 нарязан на ситно морков
5 с.л. олио
червен пипер (половината за плънката, половината за намазване)
черен пипер
чубрица
риган
малко сол ( в зависимост колко е солено зелето)
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно гъбите.
Запържваме ориза в 3 с.л. олио (докато започне да дрънка).
Добавяме морковите, лука и гъбите.
Запържваме още малко.
Добавяме червения пипер, 3 ч.ч. топла вода и подправките. Докато ориза поеме водата, отстраняваме дебелата част на зелевите листа.
С готовата плънка навиваме сармите и ги подреждаме в тенджера.
Притискаме с чиния, сипваме вода и варим около час и половина на тих огън.
Изваждаме готовите сарми и ги подреждаме в подмазана с олио тавичка.
Приготвяме смес от червен пипер и олио и ги намазваме една по една. Сипваме малко вода отстрани и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато хванат хубава кафява коричка.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари