IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
16:12 | 25 декември 2018
Обновен: 17:43 | 23 март 2024

Внимавайте със спиртните напитки по празниците

Как алкохолът вреди на кожата?

По материала работи: Пламен Янков
Внимавайте със спиртните напитки по празниците

По време на почивните дни ще има вкусни гозби и много алкохол за пиене. Неминуемо някои от вас ще прекалят с консумацията на спиртните напитки. Сигурно ще си кажете: "Какво пък, ако си пийна повече на Коледа и Нова година?". Да, в това няма нищо лошо, но прекомерното количество алкохол в тялото уврежда кожата. 
 

След празниците, освен махмурлук, вие ще се нуждаете от повече течности, тъй като се забелязва дехидратация на тялото. Ето как прекаляването с пиенето влияе на състоянието на кожата и косата: 
 

1. Влошава кожните проблеми
 

Ако имате сериозно акне, възпаление или розацеа - зачервяване на кожата, тези проблеми няма да изчезнат след консумацията на алкохол. Напротив, обикновено спиртните напитки засилват циркулацията на кръвта  разширява малките кръвоносни съдове в областта на лицето. Появяват се спукани капиляри и тази част от тялото се зачервява. 
 

2. Ускорява стареенето 
 

При липса на достатъчно течности в организма, кожата става суха и се набръчква по-бързо. При пиене на вода по време на махмурлук, бъбреците не смогват да обработят излишната вода в тялото. Това води до преждевременно стареене на кожата. 
 

3. Води до подуване
 

Ако се отпуснете по Коледа и прекалите с виното и ракията, ще ходите няколко дни поред с подути очи. Този дискомфорт отново се дължи на липсата на течности. А тези, които остават в организма, се складират в тъканите, затова торбичките на очите са налице. 
 

4. Суха кожа = суха коса
 

Алкохолът води до изсушаването и на кожата на скалпа. Освен това редовната му консумация води до изчерпване нивата на цинк в тялото, което е причина за косопад. От друга страна хората могат да усещат дразнене и сърбеж в скалпа. 


Tialoto.bg


3 храни, които причиняват кошмари

Коментари

Новини Варна