Продукти:
1 кг свинско месо /цяло парче от бут/
50 г краве масло или маргарин
1 глава кромид лук
1 дафинов лист
1-2 скилидки чесън
100 мл червено вино
1 кг домати
1 кубче пилешки бульон “Галина Бланка”
1 кг картофи
сол
млян пипер
250 г зехтин
2 супени лъжици едро нарязан магданоз
Приготвяне:
Измиваме и подсушаваме месото и го запържваме в разтопеното краве масло или маргарин. Месото трябва да се зачерви от всички страни. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме счукания чесън, дафиновия лист и червеното вино.
Кипваме и изчакваме течността да остане наполовина, след това слагаме и нарязаните на дребно домати, по възможност без семките, пилешкия бульон и ½ чаена чаша гореща вода. Кипваме и поставяме месото в соса.
Слагаме похлупения съд в предварително загрята фурна и задушаваме около един час. Месото трябва да е напълно готово.Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Изливаме водата и правим гъсто пюре, като на тънка струйка прибавяме зехтина.Подправяме на вкус със сол и млян черен пипер. Готовото месо нарязваме на резени и поднасяме с пюре, полято със соса от задушаването и посипано с магданоз.
az-jenata.bg
Четете още: Скритите ползи за здравето от пиенето на кафе
Коментари