IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
17:43 | 29 декември 2018
Обновен: 08:54 | 8 май 2025

Свинско с винен сос

Време на приготвяне: 120 минути Порции: 8

По материала работи: Юлиян Атанасов
Свинско с винен сос

Продукти:

1 кг свинско месо /цяло парче от бут/

50 г краве масло или маргарин

1 глава кромид лук

1 дафинов лист

1-2 скилидки чесън

100 мл червено вино

1 кг домати

1 кубче пилешки бульон “Галина Бланка”

1 кг картофи

сол

млян пипер

250 г зехтин

2 супени лъжици едро нарязан магданоз

 

Приготвяне:

Измиваме и подсушаваме месото и го запържваме в разтопеното краве масло или маргарин. Месото трябва да се зачерви от всички страни. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме счукания чесън, дафиновия лист и червеното вино.

 

Кипваме и изчакваме течността да остане наполовина, след това слагаме и нарязаните на дребно домати, по възможност без семките, пилешкия бульон и ½ чаена чаша гореща вода. Кипваме и поставяме месото в соса.

 

Слагаме похлупения съд в предварително загрята фурна и задушаваме около един час. Месото трябва да е напълно готово.Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Изливаме водата и правим гъсто пюре, като на тънка струйка прибавяме зехтина.Подправяме на вкус със сол и млян черен пипер. Готовото месо нарязваме на резени и поднасяме с пюре, полято със соса от задушаването и посипано с магданоз.

 

az-jenata.bg

Четете още: Скритите ползи за здравето от пиенето на кафе

 

Коментари

Новини Варна