IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:35 | 15 януари 2019
Обновен: 12:39 | 19 април 2024

Рецепта на деня: Домашни шоколадови бонбони с мюсли и ябълки

Невероятно вкусни и лесни за приготвяне

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Домашни шоколадови бонбони с мюсли и ябълки

Рецептата за тези страхотни домашни бонбони с мюсли се роди когато реших да "изпразня" хладилника и да оползотворя това, което е останало след празниците. Най-много се оказаха половинките от шоколадови яйца, защото смятам, че на едно дете шоколада от половин яйце е предостатъчен, но пък от друга страна - във втората половинка няма още една играчка... 

 

Ето продуктите, които аз трябваше да употребя, а вие можете да ги заместите с нещо, което се залежава във вашия хладилник:

 

1/2 пакет мюсли (около 350 гр.) - няма значение дали е със сушени плодове или не, но ако е без добавки е хубаво да прибавите поне една шепа стафиди

4 половинки от шоколадови яйца + 3 с.л. течен шоколад (можете да го замените с какъвто шоколад ви се намира в къщи)

80 гр. краве масло

1/2 бурканче сладко от вишни (или друго, което се залежава отворено в хладилника)

1-2 ябълки - хубаво е да са по-кисели, но ако тези, които трябва спешно да употребите са сладки, добавете просто малко сок от лимон или мандарина.

8-10 бисквити (в зависимост от големината им) за овалването, но може да ползвате и кокосови стърготини или смлени ядки - въпрос на въображение.

 

Начин на приготвяне:

 

Изсипете мюслито в купа.

 

Добавете стафидите и сладкото и разбъркайте.

 

Разтопете шоколада с маслото на водна баня.

 

Добавете към сместа и разбъркайте отново.

 

 

Настържете ябълките и ги изстискайте от сока.

 

Добавете ги към останалите продукти.

 

 

Можете да добавите и малко сок от лимон или мандарина. Оставете сместа да "почине" поне един час. С помощта на 2 чаени лъжички разделете сместа върху табла покрита с фолио.

 

Излизат около 50 бонбона с големината на орехче. Оставете ги да стегнат в хладилника за около час-два. Оваляйте в смлените бисквити или в кокосови стърготини, а може и в смлени ядки.

 

 

 

Хубаво е да престоят поне една нощ преди да ги сервирате, но и на момента са готови за консумация.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Печена тиква с мед и бадеми

 

Рецепта на деня: Фантастичен турски десерт

Коментари

Новини Варна