IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
15:54 | 16 януари 2019
Обновен: 05:24 | 25 март 2024

Това е най-добрият начин да поддържаме сърцето си здраво

Изследвани са над 4500 пациенти

По материала работи: Пламен Янков
Това е най-добрият начин да поддържаме сърцето си здраво

Учени от Норвежкия университет за науки и технологии в Тронхайм заключиха, че най-доброто средство за поддържане тонуса на сърцето си остават посещенията в спортни зали и постоянните физически натоварвания, съобщи Юрик алърт, цитирана от БТА и Дарик.


Изследването на медицинските данни за над 4500 пациенти дало възможност да се установи, че голямата физическа активност и липсата на излишно телесно тегло намаляват 2 пъти риска от инфаркт и други сърдечни увреждания.

 

Специалистите констатирали, че средните социални показатели за хиляди хора са свързани с ниско ниво на физическата активност, което е смятано за една от главните причини за увеличаване на сърдечните пристъпи, инсултите, проблемите при растежа на костите и други здравословни проблеми.


До липса на физическа активност и консумация на нездравословни храни се стига най-често след пенсиониране. Учените отбелязват, че отказът от консумация на бързи закуски, мазни храни и синтетични добавки, като например подсладители, позволява да се намали значително рискът от сърдечни болести.

Коментари

Новини Варна