IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:46 | 20 януари 2019
Обновен: 23:51 | 24 март 2024

6 начина да облекчите главоболието

Вижте кои са те

По материала работи: Пламен Янков
6 начина да облекчите главоболието

Стрес, напрежение, диета, мигрена, месечен цикъл... Има много и различни причини, които могат да предизвикат появата на главоболие. Каквито и да са те, това неразположение нарушава нашия нормален ритъм на живот. Вижте как може бързо да му противодействате.


Вземете си душ


Водата има способността да отмива напрежението. Вземете си топъл душ или вана. Това ще помогне за облекчаване на напрегнатите мускули и главоболието.


Доверете се на ароматите


Ароматерапията се прилага още от векове за релакс, облекчаване на различни неразположения. В наши дни можем да избираме между много ценни етерични масла. Може да облекчите главоболието с аромати като масло от лавандула.


С няколко капки от него масажирайте челото и слепоочията, след което легнете и се отпуснете за няколко минути. Маслото от мента също може да облекчи главоболието и неразположенията свързани с мигрената.


Пийте вода


Една от най-често срещаните причини за появата на главоболие е дехидратацията. Консумацията на алкохол, кафе, чай, причинява дехидратация на организма. Затова се уверете, че пиете достатъчно вода. От друга страна не прекалявайте и с нейната консумация.


Свръххидратацията може да доведе до хипонатриемия, състояние, при което натрият в кръвта става твърде разреден. Това може да доведе до главоболие, гадене и подуване на корема – симптоми, които лесно могат да бъдат объркани с тези на дехидратацията.


Джинджифилова напитка


Джинджифилът се използва от векове за лечение на главоболие, включително мигрена, гадене, болки в корема. Ако страдате от главоболие и разполагате с билката, направете си чай с него. Трябва ви малко парче обелен корен, който да сварите или запарите за няколко минути в гореща вода. По желание може да добавите мед.


Масажирайте определени точки


Има точка от акупресурата, която се намира между палеца и показалеца (меката част), чиито масаж може да помогне при главоболие. След като локализирате точката с помощта на палеца и показалеца на другата ръка започнете да масажирате с лек натиск по посока на часовниковата стрелка.


Правете това в продължение на 10 секунди, след което направете масажа и на другата ръка. Повторете масажа няколко пъти. Този бърз масаж помага за облекчаване на напрежението в главата и шията, което често се свързва с главоболие.


Направете си масаж на шията


Още един масаж, който може сами да си направите е като стимулирате две точки, намиращи се в основата на черепа. С помощта на средните си пръсти, след като локализирате точките, натиснете интензивно за около 10 секунди. Това ще облекчи главоболието и напрежението в шията.


Az-jenata 


Четете още: 


Ето какво да не правите, ако се събудите в средата на нощта


Жените страдат от по-силен махмурлук


Митове или истини за шоколада

 

Коментари

Новини Варна