IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
15:37 | 2 февруари 2019
Обновен: 20:07 | 23 март 2024

Учени откриха как да "подмладим" мозъка си

Разработиха система от упражнения, която позволява да се увеличи мозъчната активност

По материала работи: Слав Велев
Учени откриха как да "подмладим" мозъка си

Прости аеробни процедури позволяват да се съхрани остротата на ума и да се справяме бързо с ежедневните си задължения, съобщи сайтът MedicalXpress.

 

Невролози и невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк разработиха система от упражнения, която позволява да се увеличи мозъчната активност, независимо от възрастта.

 

В рамките на изследването участниците на различна възраст от двата пола били разделени на две групи - в едната били извършвани аеробни упражнения с цел да се активират отделни мозъчни зони, а в другата - упражнения, които не са свързани с голяма физическа активност.

 

Резултатите показали, че аеробните натоварвания значително подобрили когнитивните способности - участниците в тази група постигнали по-добри резултати на тестове в сравнение с контролната група.

 

 

Освен това подобряването на когнитивните способности било регистрирано сред участници на различна възраст.

 

 

Сега специалистите възнамеряват да разширят системата си от упражнения и да включат нови, които ще дадат възможност ежедневно да се подобрява здравето на главния мозък.

 

dariknews.bg

 

Четете още: 

Коментари

Новини Варна