Необходими продукти за 6 порции:
12 средни картофа
2-3 с.л. зехтин
1 к.ч. топла вода
1/2 ч.л. босилеково песто
щипка бял пипер
щипка индийско орехче
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. сушен босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и хубаво ги измиваме.
Нарязваме ги на еднакви парчета. Хубаво е да ги режем по дължина и парчетата да не са нито много тънки, нито много дебели.
Изсипваме ги в тавата (хубаво е да е малко по-дълбока, за да може когато ги покрием с фолиото да имма място въздухът да циркулира над тях.
Поръсваме ги със зехтина и подправките и ги избъркваме хубаво - да полепнат подправките равномерно по тях.
Внимателно ги прибираме към средата на тавата и отстрани (за да не отмием подправките) сипваме топлата вода.
Покриваме с алуминиево фолио и печем, в предварително загрята фурна (на 200 градуса) около 40 мин.
Отвиваме фолиото и ги оставяме още малко във фурната, за да хванат хубава коричка.
Стават много мекички отвътре, хрупкави отгоре,ароматни и невероятно вкусни.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Чушки бюрек без пържене - здравословно и вкусно
Рецепта на деня: Фантастична салата с пилешки филенца и спанак
Коментари