IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
18:47 | 12 февруари 2019
Обновен: 03:10 | 7 април 2024

Пускат нови модели Барби – в инвалдина количка и с протеза

Целта на създателите е да покажат, че красотата има много измерения

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Mattel

Дълга златиста коса, перфектно тяло и блестяща усмивка. От 1959 година насам, Барби е приела формата на перфектната жена. Но напоследък създателите й оставят този имидж в миналото и я превръщат не в недостижим идеал за малките момиченца, а в истинска жена с реалистични пропорции.

 

Барби вече не е просто красавица – тя е ветеринар, доктор, програмист. Не е само руса, но и цветнокожа, с къдрава коса, пухкавичка и дори с лунички.

 

Сега, създателите на Барби правят още една крачка напред, пускайки в продажба две нови кукли – едната е в инвалидна количка, а другата с протеза на крака.  С това свое решение от Mattel  искат да разбият разбиранията за това, кое се приема като красиво.

 

"Като марка ние може да започнем разговор около физическите увреждания, като ги включим в колекцията си и покажем, че красотата има много пластове“, обяснява говорител на фирмата.

 

Вицепрезидентът на Mattel допълва, че моделите са в отговор на това, което потребителите желаят, а за разработката на куклите им помагала 12-годишната Джордан Рийвс, която също имала протеза. Именно тя била тази, която отбелязала, че изкуственият крак на Барби трябва да се сваля.

 

"Ние никога не бихме осъзнали колко е важно това за някой, който живее с протеза“, обясняват от Mattel.

 

Разбира се, смелата крачка бе приета с възторг от потребителите на социалните мрежи.

 

"Благодаря ви! Моята племенница е в инвалидна количка и ще се влюби в тази кукла. Дали има шанс да добавите и адаптирана кола и принадлежности за Барби с увреждания?“, гласи един от коментарите в Instagram профила на фирмата.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна