Холивуд постла червения килим за "Оскар"-ите
Остават четири дни до награждаването
Публикувана: 21 Feb 2019 | 15:05

 

Холивуд буквално постла червения килим, по който минават кинозвездите, в разгара на подготовката за церемонията по връчване на наградите за киноизкуство "Оскар" в неделя в театър "Долби", предаде ДПА.

 

Десетки операторски екипи и фотографи пристигнаха на мястото и заснеха червената пътека, постлана четири дни преди награждаването.

 

Гостите на холивудското събитие ще минат по знаменития килим, преди да влязат в театъра, където Американската академия за кинематографично изкуство и наука ще раздаде наградните трофеи за постижения в киното на 91-вата церемония.

 

Дългият повече от 250 метра килим покрива част от булевард Холивуд, който обикновено е доста натоварен. За около седмица обаче пътният участък ще бъде затворен във връзка с церемонията.

 

Десетки работници се грижат за червения килим с ширина около 10 метра, предаде БТА. Те следят целият килим да е добре опънат, краищата да не се прегънат, шевовете да не се виждат. И през тази година над килима ще бъде монтиран прозрачен пластмасов навес, в случай че завали. От двете страни на килима са инсталирани и огражденията и бариерите за над 700 зрители, и местата за репортери и фотографи.

 

 

Dnes.bg

 

Коментари ( 0 )