IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
16:19 | 23 февруари 2019
Обновен: 20:55 | 23 март 2024

Факти от детството, които предопределят целия ни живот

Прекаленото гледане на телевизия, респективно, висенето пред компютъра в детството, потиска навиците за общуване

По материала работи: Пламен Янков
Факти от детството, които предопределят целия ни живот

Според психолозите всички проблеми са от детството, пише Мениджър Нюз. Ако погледнат назад, хората, които сега страдат от излишни килограми или пък прекалена мнителност, ще могат да осъзнаят кога е започнало всичко това. В личната история на израстването ни в семейната среда има много детайли, които са „невидими” за детското съзнание, но определящи за живота ни като възрастни. Например:

 

1. Ако вашите родители не са ви позволявали да вземате самостоятелни решения, то ще станете човек, намиращ се в патологична зависимост от партньора си.

 

2. Липсата на здрава емоционална връзка между баща и син провокира проблеми в интимния живот на бъдещия мъж.

 

3. Родителите, които упражняват прекален контрол над децата си, рискуват да отгледат истински инатливи магарета, които са отвръщали на опеката със съпротива.

 

4. Прекаленото гледане на телевизия, респективно, висенето пред компютъра в детството, потиска навиците за общуване.

 

5. Гледането на предавания със сцени на насилие може да превърне детето в агресивен тип, тъй като то неволно копира поведението на героите.

 

6. Ако сте копирали всичко, което правят вашите родители, дори и да не е имало смисъл, то по всяка вероятност вие сте открит човек, стремящ се към културен диалог.

 

7. Децата, които често  са наказвани е твърде вероятно да развият способност за „стратегическо планиране” как да не бъдат „залавяни на местопрестъплението”. В крайна сметка, такива деца се превръщат в потайни възрастни.

 

8. Психологически травми в детството често водят до затлъстяване впоследствие.

 

9. Суровото отношение към детето води до...депресия. Тя се среща два пъти по-често от средния показател сред жертвите на домашна тирания.

10. Израстването в бедност е причина за лоша краткосрочна памет.

Коментари

Новини Варна