IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
15:29 | 23 февруари 2019
Обновен: 20:55 | 23 март 2024

Във Финландия отвори врати леден хотел, вдъхновен от „Игра на тронове“

Огромен леден дракон и Железният трон са само малка част от нещата, които посетителите на селцето могат да видят

По материала работи: Пламен Янков
Във Финландия отвори врати леден хотел, вдъхновен от „Игра на тронове“

Почитателите на поредицата "Игра на тронове" могат да се потопят в света на Вестерос или поне, ако се разходят до Финландия. За втора поредна година в страната отвори врати леден хотел, вдъхновен от сериала, съобщава БНТ.

 

Ако има място, където зимата действително е дошла, то това е тук - само на 200 км. от Северния полюс. Финладско село, в което следата на Белите бродници е навсякъде.

 

Скулптури от Русия, Украйна, Полша, Латвия и Финландия умело пресъздават добре познати на почитателите на "Игра на тронове" детайли. Огромен леден дракон и Железният трон са само малка част от нещата, които посетителите на селцето могат да видят. Всичко тук е създадено изцяло от лед и сняг, при това само за няколко дни. 

 

Има и хотел, който разполага с 16 стаи, а на гостите се предлагат спален чувал и задължителна чаша горещ сок от горски плодове, за да се раздвижи кръвта им. 

 

Селцето отвъд Вала има и параклис, където вече повече от 25 двойки са избрали да се венчаят. Разбира се, има и ресторант, а най-предпочитаното питие е водката... очаквано - в чаша от лед. 

 

Мястото ще бъде отворено до края на април, а цената за посетители е 18 евро. Вечер в хотела ще ви излезе 500, но екипът обещава, че ще си струва. 

Коментари

Новини Варна