IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
11:40 | 10 март 2019
Обновен: 02:03 | 10 април 2024

Тайните на Селена Гомес за перфектна форма

Каква диета спазва певицата?

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Vibes.com

През 2015 г. Селена Гомес даде повод на интернет троловете да се развихрят. Тя бе снимана от папараци по време на почивката ѝ в Мексико и определено фигурата ѝ не беше перфектна. По-малкият бански и изскачащите от него паласки бяха уловени от обективите, пише Tialoto.bg. Няколко години по-късно певицата, любимка на много тийнейджъри е в перфектна форма и води по-здравословен начин на живот.
 

Не е тайна, че изпълнителката има лупус – автоимунно заболяване, което може да засегне различни органи и системи в тялото. То води до депресия, която може да е съпроводена от хранене под въздействие на различните емоции.
 

Гомес променя начина си на живот и в продължение на година се допитва до съветите на специалиста Ейми Дейвис, която ѝ изготвя специален хранителен режим. Тя ѝ забранява всички вредни храни като чипсове, снаксове, пица, бял хляб, както и газирани и енергийни напитки, като я съветва да наблегне на повече плодове и зеленчуци.
 

„Ако правите едно и също нещо в залата, то се превръща в рутина и ще ви омръзне. Движението трябва да бъде част от вашия начин на живот, а не задължение или тежест. Направете вашите тренировки забавни и винаги правете нещо ново всеки ден. Селена и аз правим всичко – от пилатес до ходене пеша, кардио, танци, йога, списъкът е дълъг“, казва треньорката на младата певица и изтъква колко е важно разтягането на всички мускули.
 

Ето още няколко от тайните на Селена Гомес, с които тя изглежда зашеметяващо:
 

Не ползвайте кантара
 

Никога не съм се теглила, не вярвам в кантарите, казва тя. Според нейната инструкторка, не са важни цифрите, а как се чувствате самите вие в кожата си. Може да не сте свалили кой знае колко, важното е да стегнете добре тялото си. Ежедневното качване на кантара може само да ви обезкуражи.


Не гладувайте
 

Пропускането на хранения и гладуването по цели дни може да има някакъв моментен резултат, но няма да ви помогне, смята певицата. Тя е на мнение, че по този начин метаболизмът само се забавя. А и когато в тялото има недостиг на хранителни вещества, човек изпитва глад и клетките трупат мазнините, вместо да ги използват като енергия.
 

Както казва Селена, животът е твърде кратък и трябва да му се наслаждаваме. Ето защо тя е привърженик на принципа, че е по-добре да се храним умерено, отколкото да се лишаваме съвсем от любимите неща и да гладуваме.
 

Пийте вода
 

Тялото се нуждае от течности и най-добрата за него е водата. Тя поддържа нивото на pH в тялото, промива токсините, поддържа метаболизма и т. н. Певицата споделя, че в началото ѝ било трудно да пие дори по литър вода на ден, но бързо свикнала, дори в момента приема много повече.
 

Кажи чао на вредните храни
 

За да отслабне, Гомес не само тренирала, но и се разделила с вредните храни. Като всяко младо момиче тя се спирала на улицата, привлечена от аромата на хот дог или пържени картофки. След като консултантката ѝ забранила подобни глезотии, тя била принудена да хрупа ябълки или морков, когато имала желание за нещо вкусно и висококалорично. „Не си купувайте бързи храни. Изпълнете кухнята и хладилника си с плодове, зеленчуци, различни ядки. Нуждаете се от витамини, минерали и протеини“.
 

Смесени тренировки и разтягане
 

Както съветва инструкторката на Селена Гомес, хубаво е всеки ден да правите различни упражнения, за да излизате от зоната си на комфорт и да предизвиквате себе си. Ако единия ден сте на фитнес, на другия тичайте в парка или отидете на танци. Разнообразието ще ви помогне да постигнете по-добри резултати. А изпълнителката добавя, че упражненията за разтягане са ѝ любими, подобряват кръвообращението в тялото и подобряват здравината на мускулите.


Четете още:  Шепот за красота от Дженифър Лав Хюит

 

Коментари

Новини Варна