IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
20:38 | 19 март 2019
Обновен: 03:06 | 11 април 2024

Тръмп: Бразилия и САЩ никога не са били толкова близки

Разглеждаме сериозно възможността Бразилия да стане член на НАТО или на друг съюз, заяви американският президент

По материала работи: Пламен Янков
Тръмп: Бразилия и САЩ никога не са били толкова близки

Разглеждаме сериозно възможността Бразилия да стане член на НАТО или на друг съюз, заяви американският президент Доналд Тръмп, след като посрещна в Белия дом бразилския си колега Жаир Болсонаро, предаде Ройтерс, цитирана от Дарик.
 
Тръмп отбеляза, че отношенията между САЩ и Бразилия са по-добри от всякога, посочва Франс прес.
 
"Бразилия и САЩ никога не са били толкова близки", каза президентът, посрещайки Болсонаро в Овалния кабинет.
 
"Имаме много общи ценности, възхищавам се на президента Тръмп", каза от своя страна Болсонаро.

 

Тръмп каза, че подкрепя кандидатурата на Бразилия за влизане в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, предаде ТАСС.
 
Пред журналистите двамата лидери размениха фланелки на футболните отбори на техните страни. Тогава Тръмп каза, че все още си спомня за Пеле.
 
Тръмп засегна и темата за Венецуела и каза, че случващото се в тази страна е срамно. Той отново заяви, че всички опции се разглеждат, за да бъде накаран Николас Мадуро да се оттегли от власт, предаде Франс прес.

 

"Всички опции са на масата. Онова, което се случва във Венецуела е срамно - натрупването на дългове, разрушението и глада", каза Тръмп пред Болсонаро, който вече изрази подкрепата си за американската кампания за натиск срещу социалиста Мадуро, предаде Франс прес.
 
Тръмп и Болсонаро ще имат работен обяд, припомня Франс прес. По време на него те ще обсъдят търговията, Венецуела и други въпроси, допълва Асошиейтед прес.

Коментари

Новини Варна