IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
18:24 | 21 март 2019
Обновен: 07:36 | 24 април 2024

Изваждат Майкъл и Флорънс от списъка с имена на ураганите

Едноименните природни явления причиниха миналата година големи щети и гибелта на около 100 души в САЩ

По материала работи: Пламен Янков
 Изваждат Майкъл и Флорънс от списъка с имена на ураганите

Световната метеорологична организация (СМО) вече няма да дава имената Майкъл и Флорънс на бури и урагани в Карибско море, Мексиканския залив, в Северния Атлантик и североизточната част на Тихия океан, предава ТАСС.

 

Въпросните имена са извадени от списъка, след като едноименните природни явления причиниха миналата година големи щети и гибелта на около 100 души в САЩ.

 

 

От бедствията бяха засегнати региони от северната част на щата Флорида до щата Вирджиния. Имената Майкъл и Флорънс бяха свалени от Комитета по ураганите към Световната метеорологична организация.

 

 

Практиката е, когато тези природни явления са особено смъртоносни и разрушителни, те да бъдат изключени от списъка и се заменят с други имена. Тяхното повторно използване би било признак на "безчувствие", поясниха метеоролозите.

 

 

На мястото на Флорънс и Майкъл бяха внесени съответно имената Франсин и Милтън. Те ще могат да бъдат приписвани на урагани, които възникнат през 2024 година. Досега от списъка на СМО от 1953 година насам са отпадали имена на 88 урагана.

 

Dariknews.bg 

 

Четете още: "Циклон-бомба" причини големи наводнения в САЩ

Коментари

Новини Варна