IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
12:00 | 8 април 2019
Обновен: 00:08 | 3 май 2024

Делфините – скоро изчезващ вид

Глобалното затопляне може да бъде фатално за морските бозайници

По материала работи: Пламен Янков
Делфините – скоро изчезващ вид

Глобалното затопляне ще е причината за скорошно измиране на делфините, съобщават учени от Цюрихския университет и университета в Бристол, Англия, пред сп.  "Кърънт байолъджи", предадоха от БТА.


След изследване на въздействието на климатичното затопляне в западната част на Австралия върху размножаването на делфините през 2011 г., станало ясно, че повишаването на температурата с 4 градуса Целзий в Залива на акулите довело до гибелта на значителна част от морските водорасли, които са своеобразна основа на местната екосистема.


От този момент нивото на оцеляване на делфините се понижило с 12 процента. Понижила се още раждаемостта при бозайниците, а смъртността се покачила особено при новородените. 


Заключенията на учените дават нови поводи за безпокойство, защото в дългосрочен план, повишаването на температурите може да доведе до измиране на тези животни.


Dnes.bg
 

Четете още: Защо хората стават вегетарианци?
 

Коментари

Новини Варна