IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
16:34 | 22 април 2019
Обновен: 06:55 | 6 април 2024

Гений направи лаптоп от кори за лазаня

Успял е да изиграе няколко игри с него

По материала работи: Пламен Янков
Кадър: YouTube

Американецът Мика Лаплант демонстрира в Youtube действащ модел на лаптоп, чието шаси и кутия бяха заменени с кори от лазаня, съобщава сайтът Мадърборд, цитиран от БТА и Dnes.bg.

Ексцентричният конструктор пусна в социалната мрежа целия процес по изработването на "паста-компютъра". Той изтърбушил своя Asus Transformer и го вградил в корите от лазаня. Всяка част той залепвал с пистолет с горещ силикон. Лепилото след това било боядисано с червеникавия цвят на плънката. В крайна сметка се получила апетитна лазаня, от която се подават USB и всякакви други портове, характерни за всеки лаптоп.

В края на опита си Лаплант показва как действа новоконструираното устройство и дори успява да изиграе на него някоя и друга видеоигра при включване на външен монитор.

Идеята за ексцентричния лаптоп била подхвърлена от съпругата на рационализатора. Тя на шега му казала дали може да направи компютър от паста. Лаплант взел обаче предизвикателството много сериозно и не след дълго лазаня-лаптопът бил готов за употреба.

Четете още: Изобретиха устройство за електричество, получено от снеговалеж
 

Коментари

Новини Варна