IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
17:56 | 15 май 2019
Обновен: 04:17 | 14 април 2024

Кожни проблеми по време на бременност

Ето кои са те

По материала работи: Пламен Янков
Кожни проблеми по време на бременност

Здравословната диета и използване на подходящи козметични продукти по време на бременност могат да предотвратят основните кожни проблеми, които са характерни за този период. А такива са: акне, пигментации, загуба на блясъка и жизнеността на кожата.
 

Акнето е често срещан кожен проблем при бременни жени, пише Puls.bg. Основни продукти, които се използват за третиране на акне са продукти със салицилова киселина, бензоил пероксид, ретиноиди и ретинол. Те са строго забранени за използване през бременността.
 

Вместо тях могат да се използват нежни измивни продукти, които почистват кожата и намаляват омазняването, алфа-хидрокси киселини като млечната киселина например, която е част от много серуми против акне. Локални антибиотици като Clindamycin също могат да се използват, но само след изричното назначение от лекар. Тези продукти са нежни към кожата, почистват я и няма да запушат порите. Редовното им използване ще подобри състоянието на кожата. Това са продуктите, които се прилагат при акне по време на бременност.
 

Пигментации. Това е най-често срещаният кожен проблем при бременните жени, заедно със загубата на блясъка и виталността на кожата. Използването на кремове, обогатени с витамин С, могат да се използват два пъти дневно, за да се справят с тези проблеми. Такива кремове са безопасни и нямат противопоказания по време на бременност. Използването на серуми с витамин С имат по-интензивно действие.
 

Азелаиновата киселина е продукт, който може да помогне в намаляване на пигментациите по кожата и възвръщане на сияйния й вид. Тя е безопасна за използване от бременни. Продуктите, съдържащи алфа-хидрокси киселини, също подпомагат лечението на пигментациите.
 

Обриви. Бременните жени са склонни към появата на екзема, псориазис и други кожни раздразнения. Такива състояния изискват консултация със специалист и навременно лечение.
 

Косопад. В повечето случаи косата по време на бременност става по-гъста, лъскава и здрава, а косопад почти не се наблюдава. Макар и рядко някои бременни могат да страдат и от косопад, който най-често се дължи на липса на витамини. Разрешението на проблема е пълноценното и балансирано хранене и ако е необходимо прием на мултавитаминни хранителни добавки, предназначени за бременни.


Четете още: 6 храни за красива и млада кожа

 

Коментари

Новини Варна