Удоволствието от секса при жените намалява с годините
Проблемите във връзката гонят страстта
Публикувана: 16 Jul 2019 | 12:49

На колкото повече години са двама души, толкова по-малко е удоволствието от секса. Това твърдят учени от Северноамериканската организация NAMS (North American Menopause Society), грижеща се за качеството на живот при жени по време и след менопауза, пише tialoto.bg.

 

Близо 4 500 жени от Великобритания са участвали в изследването на екипа, което имало за цел да проучи интимния им живот, здравословното им състояние и факторите, които влияят на тяхната сексуалност.

 

Медицинското състояние, сексуалната дисфункция, симптомите на менопаузата и предписаните медикаменти, са основните причини за липса на секс при жените с напредване на възрастта. Според учените, други фактори, заради които интимните отношения в една двойка куцат, са пониженото либидо, проблемите във връзката, логистиката и възприятията за стареене.

 

Според данните, едва 3 процента от участничките посочват, че имат задоволителен сексуален живот.

 

Липсата на партньор или влошеното му физическо или сексуално здраве, са нещата, които влияят до голяма степен на активността и удовлетворението на жените от интимния им живот. От друга страна дискомфортът при менопауза е друга причина, която кара жените да не правят секс както преди години.

 

Въпреки наличието на ефективни терапии, малко жени търсят лечение на проблемите, показват още резултатите от изследването.

Коментари ( 0 )