IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
08:35 | 4 януари 2014
Обновен: 12:41 | 19 март 2024

Николай Младенов критикува истерията към имигрантите на Острова

Николай Младенов критикува истерията към имигрантите на Острова

По материала работи: Златина Добрева
Николай Младенов критикува истерията към имигрантите на Острова

Бившият български външен министър Николай Младенов разкритикува "масовата истерия" около дебата за имиграцията във Великобритания, която според него се разпалва от крайната десница, пише в. "Гардиън".
Николай Младенов, който бе външен министър на България до миналата пролет, заяви, че твърденията за внезапен наплив на български и румънски имигранти във Великобритания през 2014 г. са политически мотивирани.
Младенов, който сега е специален представител на ООН за Ирак, заяви за Би Би Си, че медиите са се постарали да покажат истината за тези твърдения, които по думите му "показват, че цялата тази масова истерия, която се разпалва от някои медии във Великобритания, имат чисто политическа мотивация и няма причина да се смята, че Великобритания ще бъде залята от имигрантски вълни от България", предава БТА.
"Смятам, че тази истерия се разпалва изцяло от политическия дневен ред на крайнодесните", добавя Младенов.
"Да, известен брой хора се преместиха и те допринасят за развитието на икономиката ви, точно както известен брой британци са се установили в България и допринасят за нашата икономика", отбелязва Младенов.
В последно време в крайнодясната преса доминираха страхове, че стотици хиляди източноевропейци ще дойдат във Великобритания щом отпаднат ограниченията за имигранти на трудовия пазар, макар че до момента подобен наплив не се е състоял, отбелязва "Гардиън".

Коментари

Новини Варна