Зловещо: Хорър къщата, която има свой Наблюдател
Семейството, което купило дома, така и не заживяло там
Публикувана: 11 Aug 2019 | 9:10

1,4 милиона долара. Толкова са платили Мария и Дерек Броудъс за дома си във Уестфилд, Ню Джърси.


Уви, пет години по-късно, те не са живели в къщата, и я продават. С $400 000 загуба.


Причината за това двойката да продава къщата си е, че откакто са я купили, получават десетки зловещи писма, подписани анонимно с "Наблюдателя".


Първото писмо получили, когато решили да започнат ремонт на къщата. Тогава получили първото писмо от "Наблюдателя".


Първото писмо ги приветствало в квартала. Там авторът на писмото се представил като "пазител" на къщата.


"Булевард 657 е бил в  моето семейство вече десетилетия. Къщата приближава своя 110-и рожден ден и аз съм натоварен със задачате да наблюдавам и чакам второто пришествие", пишело в писмото. 


"Дядо ми започна да пази къщата през 20-те години и баща ми през 60-те. Сега е мой ред. Знаете ли историята на къщата? Знаете ли какво живее в стените й? Защо сте тук? Аз ще разбера", пишел Наблюдателя.


Въпреки че Мария  и Дерек никога не се нанесли в къщата, продължили да получават писмата. Следващите съобщения, които получили от Наблюдателя, били фокусирани към децата им, които авторът на писмата наричал "свежа кръв".


В повечето писма имало и завоалирани заплахи, като това дали собствениците знаят какво се крие в стените.


Друго писмо гласяло: "Свежата кръв" ще играе ли в мазето? Или те са твърде страхливи да бъдат долу съвсем сами? Бих бил много уплашен на тяхно място. Доста е далеч от останалата част от къщата. Ако сте горе никога няма да ги чуете да крещят".


В опит да прекратят писмата и следенето, семейството се опитало да съди предишните собственици на къщата през 2015 г. Според Мария и Дерек старите собственици също са получавали такива писма, но не са го казали по време на продажбата.


През 2017 г. обаче делото е прекратнео. Частни детективи не успели да идентифицират автора на съобщенията и случая си остава неразкрит.


Пет години по-късно и след много неуспешни опити да се отърват от къщата, най-накрая семейството продава дома на 1 юли срещу $959 360.


През декември месец семейството продаде правата за историята си на Netflix.


Dnes.bg


Четете още: Пчели отдават почит на икони

Коментари ( 0 )