IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
15:54 | 13 август 2019
Обновен: 09:29 | 24 април 2024

Перманентен грим за устни – какво трябва да знаете?

Специалните пигменти оформят по-добре

По материала работи: Пламен Янков
Перманентен грим за устни – какво трябва да знаете?

Перманентният грим е идеалната процедура за жени, които не умеят да поставят спирала, очна линия или имат затруднения при оформянето на устните с молив и слагането на червило. Със специалните пигменти, които се използват, може да направят и идеалните вежди.
 

Този грим се слага чрез машинка за татуиране и много тънка игла. Чрез тях мастилото попада в дермата на кожата. В началото е по-тъмно, но с времето избледнява. Въпреки това, той може да издържи поне година, след което трябва да се освежи.
 

През последните години много жени си правят перманентен грим за устни. При него се слагат естествени нюанси, които пасват на тона на кожата и придават по-хубав, но същевременно естествен вид. По този начин устните са освежени, по-плътни и обемни.
 

Процедурата се основава на микроблейдинга, който се осъществява на ръка и е по-щадящ за кожата. Въпреки че пигментите не навлизат в дълбочина, се задържат за по-дълго време.
 

Как протича процедурата?
 

Първо трябва да изберете салон и специалист с опит в перманентния грим, за да сте сигурни, че крайният резултат ще ви удовлетворява. С него ще обсъдите какви са възможностите за поставяне на пигменти според типа кожа.


След като набележите няколко примерни варианта, ще ви направят тест за да може да бъде подбран идеалният пигмент за вашите устни. Тъй като той се поставя чрез татуиране, ще ви нанесат специален обезболяващ продукт, за да не усещате дискомфорт при боденето с иглата.
 

Най-важната стъпка е нанасянето на пигмента. То може да продължи между 30 минути и 1 час, зависи какво точно сте избрали за оформяне. След като всички щрихи по устните са готови, се слага продукт, който да ги заздрави и предпази от инфекции.
 

Перманентният грим на устните не се препоръчва при жени, които имат проблемна кожа и спукани капиляри; които имат бенки на устните или себореен дерматит.
 

Дълготрайността на пигментите в устните зависи от много фактори, най-важните от които са типа кожа и поддържането ѝ на това деликатно и нежно място. Ако нещо не ви харесва, до 6 месеца след процедурата може да се подложите на корекция.
 

Ако си направите от „постоянния грим“, трябва да се хидратира ежедневно, пише Tialoto.bg. За тази грижа се използват най-различни натурални масла, чиито съставки имат подхранващо действие.


Четете още: Пиете ли достатъчно вода и по кои симптоми да познаете?

Коментари

Новини Варна