IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
11:12 | 18 август 2019
Обновен: 20:23 | 24 март 2024

Партньорът ви е изгубил интерес? Няколко съвета да промените това

Невинаги причината е във Вас

По материала работи: Пламен Янков
Партньорът ви е изгубил интерес? Няколко съвета да промените това

Понякога връзката не протича така, както ви се иска. Започвате да чувствате, че партньорът ви се отдалечава и сякаш губи интерес към вас. Това ви притеснява и причинява напрежение, което трудно може да скриете. В резултат се получават кавги и спорове с любимия, които водят и до по-сериозни дупки в отношенията.
 

Въпреки че повечето хора търсят веднага вината в себе си, причината за мълчанието на партньора ви може да е коренно различна, пише Tialoto.bg. Възможно е работата да го/я натоварва повече от необходимото и това да изтощава човека до вас физически и психически.


Ако искате да подобрите връзката си и тя да се върне към щастливите моменти от миналото, то има някои неща, с които да помогнете на този процес.


Погрижете се за себе си

Едно от най-важните неща е да обърнете повече внимание на себе си. Много хора смятат, че с възрастта тялото и външността им се променя драстично и това отблъсква партньора им. Затова, хубаво е да отделите ден само за вас, в който да се отдадете на любимите ви козметични процедури и дори може да смените и прическата си.

 

Промяната в отношението ще бъде мигновена и това ще ви даде и повод за разговор. Човекът до вас ще забележи нещо ново у вас и ще иска да узнае причината зад това решение.
 

Спомен за миналото

Ако пък не сте фенове на промените, покажете на партньора си какво точно е харесал във вас на първите срещи. Може да не бъде нещо във външния вид, а някое действие или жест, който му/ѝ се е сторил романтичен и това е наклонило везните във ваша полза.
 

Един хубав спомен за миналото никога не е излишен, а когато става въпрос за романтика, нещата винаги се получават. Сближаването ще дойде почти веднага и ще забравите за всякакви проблеми.
 

Поговорете с него/нея

Комуникацията. Много важен фактор за една връзка. Забравете за писането на съобщения и чатовете по социалните мрежи. Дори да се намирате далеч един от друг, намерете време да се чуете по телефона и да общувате по този начин. Така ще усетите по-силно емоцията, която се крие зад думите на любимия и ще ви сближи още повече с него.
 

Разбира се, общуването очи в очи е най-добрият начин за изглаждане на проблемите. Когато имате някакъв спор, хубаво е да изслушате и другата страна, защото мненията ви невинаги са еднакви.
 

Погледнете проблема през очите на другия и чак тогава правете крайни заключения. Отношението ви към кавгата и неизслушването на партньора ви, може да попречи на комуникацията ви и да го/я накара да се затвори в себе си.
 

Понякога причината не сте вие

Все пак, не забравяйте и че всеки си има личен живот. Когато не сте заедно, човекът до вас има проблеми, свързани с работа или от някакъв друг аспект. Не прибързвайте да обвинявате себе си и в резултат на това да се разсърдите и вие.
 

Ако видите, че нещо не е наред, когато той/тя се върне от работа, подходете с разбиране и попитайте спокойно какъв точно е проблемът.

 

Така ще покажете подкрепа и желание да разберете какво точно се случва в душата на човека до Вас.
 

Със сигурност ще бъде високо оценено от негова/нейна страна и ще го/я предразположи да ви каже всичко, което го тревожи. А така ще се сближите още повече и ще помогнете на връзката да продължи към един по-щастлив етап.


Четете още: По-щастливи в брака са жените с по-малко опит в секса

Коментари

Новини Варна