IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
20:25 | 22 август 2019
Обновен: 06:21 | 25 април 2024

Титаник се разпада на дъното на океана

Това установи международен екип, който се спусна до най-известния кораб в смета за пръв път от 15 години

По материала работи: Пламен Янков
Титаник се разпада на дъното на океана

Останките на "Титаник" са в лошо състояние. Особено силно е гниенето на десния борд. Това установи международен екип, който се спусна до най-известния кораб в смета за пръв път от 15 години, пише Би Би Си, цитирани от БНТ. "Титаник" се намира на дъното на Атлантическия океан, на дълбочина от 3800 метра.


Историкът Паркс Стивънсън казва: "Ваната в банята на капитана е любима снимка на ентусиастите, които изучават кораба. Нея вече я няма. Цялата палуба от тази страна рухва, като гниенето само ще се засилва."

 

Според Стивънсън, следващият етап от разрухата на "Титаник" ще е сриването на част от покрива на кабините на носа, което ще закрие изгледа към вътрешността на кораба.

 

Силните океански течения, солената вода и бактерия, която яде метал са трите фактора, които разрушават останките на "Титаник".

 

Корабът е на океанското дъно от повече от 100 години, като се намира на около 600 километра от бреговете на канадската провинция Нюфаундленд.

 

Пътническият лайнер, който е бил най-големия кораб от този вид по това време, катастрофира в айсберг. От 2200 пътници и екипаж загиват над 1500.

Коментари

Новини Варна