IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
16:21 | 19 септември 2019
Обновен: 03:19 | 24 април 2024

Авикомпания подлага на диета пилоти и стюардеси, за да пести

Вместо ‎$11 на порция, ще плаща с 1/3 по-малко

По материала работи: Слав Велев
Авикомпания подлага на диета пилоти и стюардеси, за да пести

Разкъсван от финансови проблеми, индийският национален авиопревозвач променя менюто в самолетите и подлага на диета пилотите и стюардесите. Говорителят на компанията Дананджай Кумар оповести мярката, която цели да бъде предоставена "здравословна и изгодна откъм разходи храна на екипажите от вътрешните и международните линии", предаде БТА.

 

Кумар отказа да коментира появилите се информации в медиите, че ястията, които ще бъдат предимно вегетариански, ще поевтинеят с 1/3 в сравнение със сегашните, които възлизат на 11 долара за порция.

 

Новото меню беше въведено в понеделник за полетите, тръгващи от Делхи и Мумбай, като то ще бъде разпростряно и до други начални дестинации.

 

От авиокомпанията заявиха, че разработените ястия са леки, хранителни, с ниско съдържание на мазнини и с характерен домашен /индийски/ привкус.

 

Решението за снижаване себестойността на бордовите дажби за екипажите идва в момент, в който индийските власти желаят да се освободят от задлъжнелия с 8 милиарда долара авиопревозвач.

 

Миналата година правителството на премиера Нарендра Моди направи неуспешен опит да продаде "Еър Индия", а сега през месец октомври отново ще й търси купувач.

 

През 2009 година авиокомпанията уволни 10 стюардеси, които бяха с наднормено тегло и не успяха да влезнат във форма за 3-годишния период, който им бе даден, и през който те бяха включени към наземния персонал.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна