IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
20:14 | 19 септември 2019
Обновен: 07:05 | 24 март 2024

Бриджит Макрон открива център за възрастни

Френската първа дама се връща към учителската професия

По материала работи: Пламен Янков
Бриджит Макрон открива център за възрастни

Бриджит Макрон ще се завърне към старата си професия. Съпругата на френския президент Еманюел Макрон преподаваше френска литература в град Амиен преди да стане първа дама на Франция, пише tialoto.bg. Интересното е, че бъдещото първо семейство на страната, се запознава точно в класната стая.

 

Тогава Еманюел е само на 15 години, а Бриджит е на 40. Въпреки това любовта между тях пламва и оттогава те са непрекъснато заедно. Когато Еманюел решава да се кандидатира за президент на Франция, съпругата му изоставя литературата, за да подкрепи кампанията му.

 

Сега г-жа Макрон е решила, че е време да се завърне към старата си професия. Този път обаче учениците ѝ ще бъдат малко по-възрастни от предишните. Тя обяви решението си на откриването на училищен център за възрастни, който се намира в парижкия квартал Clichy-sous-Bois.ю

 

Освен че се е съгласила да преподава, Бриджит е помогнала за самото създаване на центъра, който се занимава с безработни и проблемни хора на възраст между 25 и 48 години. Целта на управата там е да помогне на учениците в намирането на правилната среда в обществото.

 

Бриджит е споделила пред репортери, че се чувства малко нервна, но смята, че мисията на училището е много важна. Тя добави, че със завръщането си към учителската работа, цели да „покаже, че независимо от възрастта, всеки може да започне кариера“.

 

Според Le Parisien, очаква се Еманюел Макрон също да посети училищния център, за да види резултатите от инициативата. Със сигурност това ще възроди доста спомени и за двамата представители на семейство Макрон.

Коментари

Новини Варна