IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
19:40 | 23 септември 2019
Обновен: 00:34 | 17 април 2024

Тайните на Бъкингам: Кралицата сама сервира чай

Филм разкрива интересни факти за кралското семейство

По материала работи: Юлиян Атанасов
Тайните на Бъкингам: Кралицата сама сервира чай

Снимка: Reuters

Дворците на кралица Елизабет крият много тайни. Никога не можеш да си сигурен на какво или на кого ще попаднеш.Един ден приятел на кралския тапицер Кевин Андрюс е повикан на работа в Бъкингамския дворец. Докато сглобявал едно бюро, зад гърба си чул глас на "добре говореща жена", която го попитала дали иска чаша чай. Без да се обръща, измореният мъж казал, че желае "хубав чай с две кубчета захар, който да не е като онези китайски и други гадости, които му донесли последния път, в който бил в двореца."Малко по-късно жената се върнала и му казала, че е оставила чая на масичката до него. Когато се обърнал, работникът видял не прислугата, а самата кралица Елизабет.Кемин Андрюс разказва тази история в документалната поредица "Тайните на дворците", която ще започне скоро да се излъчва по The Channel 5. А останалите служители на кралицата също имат да разкажат интересни неща.

 

Дики Арбитър, който работил като прессекретар за кралското семейство разкрива, че някога в Бъкингамския дворец имало бар, но той трябвало да затвори, тъй като един ден абсолютно всички сужители се напили.Оказва се, че и Елизабет II обича да си пийва. Нейното любимо питие е джинът. А по думите на главния й готвач, тя "не пие всеки ден, а... всяка вечер". "Със сигурност не пие по 4 чаши на ден", казва той.

 

Всяка вечер с вечерята кралицата обича да пийва и от любимото си германско червено вино. Според документалния филм на територията на двореца може да бъде открит и самотен банкомат, който не е ясно дали някога е бил използван от Елизабет II.

dnes.bg

 

Четете още: 25 години с "Приятели"-те Рейчъл, Моника, Фийби...

Коментари

Новини Варна