IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
11:10 | 24 септември 2019
Обновен: 07:16 | 24 март 2024

12 неща, които правят щастливите двойки

Ако покривате само 3 от тях, за връзката ви има бъдеще

По материала работи: Пламен Янков
12 неща, които правят щастливите двойки

Да споделяш живота си с някого е едновременно радост, но и предизвикателство. Голяма част от двойките се разделят или съжителстват, но без да са щастливи, което само доказва, че сама по себе си любовта никога не е достатъчна.

 

Ето какво правят щастливите двойки. Трудно е да отговорите на всички критерии, но учените казват, че дори ако покривате само 3 от тях, за връзката ви има бъдеще, пише obekti.bg.

 

1. Споделят поне едно хоби.

Колкото е важно всеки от вас да има хоби, толкова важно е двамата да споделяте нещо общо – от спортуване до гледане на филми. Изберете нещо, което носи удоволствие и на двама ви, наречете си един ден, който да бъде посветен на това. Така ще прекарате ценно време заедно.

 

2. Уважават взаимно личното си пространство.

Щастливите двойки са изключително близки, но също така знаят, че не трябва да прекрачват границата на личното пространство на другия. Даването на свобода е висша форма на любов.

 

3. Ходят заедно на почивки.

Не е необходимо да бъдат скъпоструващи почивки по разни екзотични и далечни дестинации. Самата смяна на обстановката ще ви се отрази освежаващо.

 

4. Не си лягат скарани.

Ако възникне проблем, постарайте се да го разрешите на момента. Не си премълчавайте, за да не таите у себе си гняв. Ако говорите открито за проблемите си, вие сте щастливци.

 

5. Казват си „Обичам те!“ поне веднъж на ден.

Това може би звучи логично, но ще се изненадате колко хора не казват тези думи. Изразяването на любовта винаги сближава и заздравява връзката.

 

6. Имат живот извън връзката си.

Ако всеки от партньорите си има кариера, кръг от приятели, това говори добре за връзката ви. Колкото е важно да споделяте неща заедно, толкова е важно и да правите нещо само за себе си.

 

7. Хранят се заедно.

Въпреки че вероятно имате различен работен график и не прекарвате по цял ден заедно, постарайте се поне едно хранене на ден да споделите – най-често това е закуската или вечерята. Обядът може да бъде на крак или в офиса.

 

8. Подкрепят взаимно мечтите си.

Когато насърчавате амбициите и мечтите на партньора си, го карате да се чувства значим и обичан. Много е важно да изразявате подкрепата си, да не омаловажавате мечтите и целите му, да се гордеете с него.

 

9. Имат си доверие и не се ревнуват.

Доверието е един от основните стълбове на здравата и пълноценна връзка. Ревността, макар да е сладка в малки дози, може да бъде истински убиец за връзката ви – особено безпричинната и силна ревност.

 

10. Израствате заедно като личности.

Понякога се случва така, че единият партньор се развива (професионално например), а другият стои на едно място – това често се оказва спънка и разваля връзката. Най-добре е, когато споделяте обща визия за бъдещето, но всеки израства по свой начин и същевременно заедно с партньора си.

 

11. Поделят си домакинските задължения.

Не можете да очаквате само единият от двамата да върши цялата работа вкъщи. Това си е сигурна рецепта за битова катастрофа. Добре е да поделяте задълженията си – готвене, чистене, пазар, пране, подреждане и т.н. Постарайте се някои неща да вършите заедно – готвенето и чистенето например е отлична възможност да прекарате време заедно.

 

12. Ценят дребните жестове.

Големите жестове са вълнуващи и романтични, но е важно да цените и малките. Например да попитате партньора си дали да му донесете нещо от кухнята, когато отивате натам, или направите закуска за двама, или му направите масаж на краката след тежък ден. Важно е в тези дребни жестове да откриете любовта, нежността и грижата на партньора си и да бъдете благодарни за тях.

Коментари

Новини Варна