IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
12:59 | 14 октомври 2019
Обновен: 23:38 | 8 април 2024

Италианска супа с наденица и спанак

Време на приготвяне: 60 мин., Порции: 6

По материала работи: Слав Велев
Италианска супа с наденица и спанак

Продукти:

500 г наденица

1 скилидка чесън, пресован

450 мл телешки бульон, разтворен

500 г белени домати от консерва

1 чаша нарязани моркови

500 г варен боб от консерва

1-2 малки тиквички, нарязани на кубчета

2 чаши спанак

¼ чаена лъжичка черен пипер

¼ чаена лъжичка сол

 

Приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте малко мазнина. В нея запържете нарязаната наденица до златисто заедно с чесъна. Разбърквайте постоянно. Добавете бульона, доматите, морковите и овкусете с пипер и сол. Намалете температурата и оставете да къкри за 15 минути.

 

Прибавете тиквичките и боба. Покрийте с капак и оставете да къкри за още 15 минути, докато тиквичките омекнат. Свалете от котлона. Прибавете спанака, разбъркайте. Нека топлината от супата да се погрижи за лекото сваряване на спанака. Така ще остане свеж.

 

az-jenata.bg

Пълнено авокадо с пилешко и домати

Коментари

Новини Варна