IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
15:01 | 15 октомври 2019
Обновен: 20:57 | 15 април 2024

Унгарска гъбена супа

Време на приготвяне: 90 мин., Порции: 6

По материала работи: Слав Велев
Унгарска гъбена супа

Продукти:

4 супени лъжици масло

2 чаши нарязан лук

500 г пресни гъби, нарязани

2 чаени лъжици копър

1 супена лъжица червен пипер

1 супена лъжица соев сос

2 чаши гъбен бульон

1 чаша прясно мляко

3 супени лъжици брашно

1 чаена лъжица сол

черен пипер на вкус

2 чаени лъжици лимонов сок

¼ чаша магданоз, нарязан

½ чаша заквасена сметана

 

Приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера. В него запържете лука за 5 минути. Добавете гъбите и задушете и тях за още 5 минути. Добавете копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона и гответе за 15 минути под капак. В отделна по-малка купа разбъркайте млякото с брашното, докато не останат никакви бучки. Добавете ги към супата и разбъркайте, докато се смесят добре. Отново покрийте и оставете да къкри за още 15 минути, като периодично разбърквате.

 

Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и сметаната. Разбъркайте на слаб огън за 5 минути, като внимавате да не завира повторно. Сервирайте веднага.

 

az-jenata.bg

 

Топ 20 на заблудите за диетите

Коментари

Новини Варна