IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
18:23 | 21 октомври 2019
Обновен: 08:09 | 24 март 2024

Асандж едва каза името си пред съда

"Не мога да мисля адекватно", заяви той

По материала работи: Слав Велев
Асандж едва каза името си пред съда

Джулиан Асандж се яви пред британския съд и въпреки че бе гладко избръснат и спретнат със син пуловер и спортно яке, състоянието на основателя на Уикилийкс не беше добро.

 

"Съжалявам, не мога да мисля адекватно", каза Асандж, след като с трудност произнесе дори името си. Той едва сдържа и сълзите си.

 

Основателят на сайта се яви пред британски съд за разглеждане на делото за неговата екстрадиция, предаде Асошиейтед прес. През юни, бившият британски вътрешен министър Саджид Джавид подписа разпореждане, позволяващо Асандж да бъде изпратен в САЩ.

 

Разглеждането на делото по същество ще започне през февруари 2020 г., след като съдия Ванеса Барейсър отхвърли искането на защитата на Асандж делото да бъде отложено с три месеца, предаде Ройтерс.

 

Асандж, който по време на последните процедурни заседания на съда не се явяваше в залата, този път бе доставен от затвора "Белмарш". Той изглеждаше много отслабнал. По-рано защитата на австралиеца твърдеше, че той има проблеми със здравето и страда от депресия, отбелязва ТАСС.

 

Пред сградата на съда се бяха събрали стотина привърженици на Асандж, призоваващи британските власти да не го предават на САЩ, където основателят на Уикилийкс е заплашен от 175 години затвор за хакерска дейност.

 

Американските власти обвиняват австралиеца, че е влязъл в сговор с бившия аналитик от военното разузнаване Челси Манинг за разбиване на парола на компютърна мрежа на американското правителство. Очаква се делото да се проточи с месеци, като и двете страни могат да оспорят решението.

 

http://Dnes.bgDnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна