Продукти:
1 и ½ кг картофи
500 г бекон
1 глава лук
2 скилидки чесън
зехтин
За дресинга
3 с.л. зехтин
3 с.л. оцет
3 с.л. дижонска горчица
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сварете картофите като за картофена салата. В добре загрят тиган с няколко капки мазнина запечатайте до златисто нарязания на по-едри парченца бекон. След това го отделете в чиния върху кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина.
В същия тиган добавете нарязаните на ситно лук и чесън, с няколко капки зехтин, и гответе докато поомекнат. Сложете сварените картофи в купа. Прибавете към тях лука, чесъна и бекона. Овкусете с дресинга и поръсете с малко магданоз.
az-jenata.bg
Четете още: Рецепта на деня: Бисквитени бонбони с ябълки
Коментари