IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
11:30 | 9 декември 2019
Обновен: 01:46 | 24 април 2024

Безценните съвети на японски доктор, доживял до 105 г.

Според специалиста храната е най-важна

По материала работи: Слав Велев
Безценните съвети на японски доктор, доживял до 105 г.

Енергията идва от това да се чувстваме добре, а не да ядем и да спим много. Всички помним, че като деца сме имали толкова забавления, че често сме забравяли за съня и храната. Мисля, че и възрастните трябва да живеят така – не е необходимо да се изтощавате със строги правила за вечеря и час за лягане.

 

Всички дълголетници, независимо от своята раса, пол или националност, имат едно общо нещо – те не са с наднормено тегло.

 

Храната е най-важна. За закуска аз пия чаша плодов сок с една супена лъжица зехтин или чаша мляко с малко леща на прах и един банан. Зехтинът е много полезен за артериите и за кожата. На обяд хапвам малко мляко с 2-3 бисквити или пък нищо, ако съм много зает. Никога не чувствам глад, когато съм съсредоточен в работата си. За вечеря хапвам плодове, малко риба с ориз, а два пъти седмично – 90 грама немазно месо.

 

Бъдете заети и гледайте напред. Моят график за лекции и обичайната ми работа в болницата е запълнен за година напред.

 

Ако искате да сте здрави, ползвайте стълбите и сами си носете багажа. Аз прескачам през две стъпала, за да поддържам мускулите си във форма. Всеки ден се опитвам да извървявам от 2000 до 2500 крачки с бавно темпо, тъй като си помагам с бастун.

 

Болката е мистериозно нещо. Най-добрият начин да забравиш за нея е да се забавляваш.

 

mila.bg

 

Четете още:  

 

 

 

Коментари

Новини Варна