IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
10:04 | 9 декември 2019
Обновен: 01:46 | 24 април 2024

Почина Карол Спини – Голямото пиле в "Улица Сезам"

Спини изигра и Оскар Мърморкото

По материала работи: Слав Велев
Почина Карол Спини – Голямото пиле в "Улица Сезам"

Карол Спини, легендарният кукловод, изпълнил любими образи в "Улица Сезам" почина на 85 години, съобщава Sesame Wokshop.

 

Американският актьор,  стоящ зад герои като Голямото Пиле и Оскар Мърморкото е издъхнал на 8 декември в дома си в Кънектикът след като известно време живееше с дистония .

 

Карол беше художествен гений, чийто мил и любящ поглед към света помогна да се оформи и определи "Улица Сезам" от най-ранните й дни през 1969 г. до пет десетилетия по-късно. Наследството му тук в Sesame Wokshop и в културната среда ще бъде безкрайно. Неговият огромен талант и голямото му сърце бяха напълно подходящи за изиграването на Голямото пиле, която донесе радост на поколения деца и безброй фенове от всички възрасти по света.“, пише още в съобщението.

 

Съоснователката на "Улица Сезам" Джоан Кууни каза: "Приносът на Карол Спини към "Улица Сезам " е безкраен Той не само ни даде героите, но и толкова много от себе си. Ние от Sesame Wokshop скърбим за него и изпитваме огромна благодарност за всичко, което той даде на "Улица Сезам" и на децата по целия свят."

 

Карол Спини е спечелил няколко награди "Еми", както и отличие за цялостно творчество.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна