IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
15:12 | 19 януари 2020
Обновен: 10:15 | 5 април 2024

Финансовата независимост ще струва на Хари и Меган 2.4 млн. паунда

Двойката се отказва от титлата си “Кралско височество”

По материала работи: Слав Велев
Финансовата независимост ще струва на Хари и Меган 2.4 млн. паунда

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл няма повече да използват кралските си титли и да получават публични средства, обявиха от Бъкингамския дворец в събота.Хари и Меган няма да използва титлата си “Кралско височество”, като в стремежа си към финансова независимост са се съгласили да изплатят 2.4 млн. паунда, които бяха използвани от публични средства за обновяване на имотите им в Уиндзор, съобщава Financial Times.

 

Хари ще остане принц, а двойката ще запази титлите си на херцог и херцогиня на Съсекс. Като част от промените, които ще влязат в сила тази пролет, принц Хари обаче ще се оттегли от всички кралски задължения.Промените настъпват, след като принц Хари обяви ефективната си оставка от публични задължения през януари, заявявайки, че той и съпругата му планират да прекарат повече време в Северна Америка и да станат по-независими."Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на моето семейство", заяви кралица Елизабет II в изявление. Кралицата благодари за всеотдайната работа на двойката в страната до момента, като отбеляза, че се гордее, че Меган е станала част от семейството толкова бързо.„Цялото семейство се надява, че днешното споразумение ще им позволи да започнат да изграждат щастлив и спокоен нов живот“, се казва още в изявлението на кралицата.

bloombergtv.bg

 

Бъкингамският дворец: Хари и Меган губят кралските си титли

Коментари

Новини Варна