IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
09:39 | 29 януари 2020
Обновен: 05:11 | 28 март 2024

Растително меню за Оскарите, изхвърлят и пластмасовите опаковки

Обичайните блюда със стек и риба бяха заменени от гъбено ризото и скалопини от гъби кладница

По материала работи: Пламен Янков
Растително меню за Оскарите, изхвърлят и пластмасовите опаковки

Храната на събитията, свързани с тазгодишната церемония за наградите "Оскар", ще бъде почти изцяло растителна, съобщи Ройтерс, цитирана от Дарик.

 

Менюто за годишния официален обяд за номинираните за "Оскар" в понеделник, както и хапките, сервирани преди церемонията за връчването на наградите на филмовата академия в Холивуд на 9 февруари ще бъдат изцяло растителни, обявиха от академията.

 

Менюто на бала на академията веднага след церемонията ще бъде 70 на сто основано на растителни продукти и 30 на сто - вегетарианско, с риба и с месо.

 

Пластмасовите бутилки за вода и други напитки в пластмасови опаковки ще бъдат напълно елиминирани от всички събития, свързани с наградите "Оскар".

 

Решението на академията последва примера на менютата на церемониите за наградите "Златен глобус" и на гилдията на филмовите актьори. Звездата от "Жокера" Хоакин Финикс, който е веган, предложи промяна в подбора на ястия на вечерята за "Златен глобус".


Обичайните блюда със стек и риба бяха заменени от гъбено ризото и скалопини от гъби кладница.

Коментари

Новини Варна