IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
14:02 | 14 февруари 2020
Обновен: 18:07 | 17 април 2024

Афродизиаци за Свети Валентин!

Вкусната храна е магията, която събужда сетивата и желанията

По материала работи: Борис Проданов
Афродизиаци за Свети Валентин!

Знаете ли, че най-еротичният орган е мозъкът ни? Силата на мисълта, въображението може толкова много. Но и той има нужда да се захранва, за да бъдем винаги в добра емоционална и физическа форма.

 

Свети Валентин е празникът на влюбените, който определено може да ни захрани с много приятни емоции. Вкусната храна е магията, която събужда нашите сетива и желания.

 

За да бъде вашият празник незабравим  az-jenata споделя няколко афродизиака:

 

Шоколад

Денят на Свети Валентин не може да мине без качествен шоколад и шоколадови десерти. Какаовите зърна, които са от съществено значение за направата на шоколад. Смята се, че в Европа са въведени през 16 век. Тогава лекари започват да изследват ползите на какаото и установяват, че то е афродизиак, но може и да лекува редица неразположения, включително и запек. Дори големият любовник Казанова се е доверявал на вкуса на шоколада.

 


Морски дарове

Според древногръцкия мит, богинята на любовта Афродита се е родила в морето и е пристигнала на брега в черупка от мида. Поради нейната връзка с морето всички негови дарове се считат за афродизиаци още от древни времена.

Ягоди, малини

Поради съблазнителния си цвят, тези невероятно вкусни и полезни горски плодове, по време на Ренесанса са били наричани „плодови зърна“. Те не само са били част от храната, която благородниците са внасяли в спалнята си, но са се считали за мощен афродизиак.

 

 

Люти чушки, черен пипер

В продължение на стотици години подправките, които карат небцето ни да изтръпва, като лют червен пипер, канела, джинджифил, уасаби, се смятат за афродизиаци. Така например, консумацията на люти чушки ускорява пулса, подобрява кръвообращението, стимулира освобождаването на ендорфини и увеличава сексуалното желание.



Аспержи

„Аспержите предизвикват похот при мъжа и жената.“ Това са думи на Никълъс Кълпепър, английски билкар и лекар, живял през 17 век. Освен фаличната си форма, която възбужда въображението, аспержите са с високо съдържание на калий, фибри, витамини В6, А и С, тиамин и фолиева киселина. Тези хранителни вещества могат да стимулират производството на хистамин, който е свързан с достигането на оргазъм при двата пола.



Мед

Изразът „меден месец“ датира от векове, когато двойките младоженци се захранвали с мед, за да подобрят своето сексуално представяне. Редовната консумация на мед подобрява качеството на спермата и поддържа нивата на тестостерон.

 



Банани

Бананите са с високо съдържание на бромелаин и витамини от групата В, които имат способността да регулират половите хормони, като повишават и сексуалното желание. Тяхната фалическа форма винаги възбужда двата пола.

 

Коментари

Michelle ( преди 1 година )
МОЯТА ИСТОРИЯ.Казвам се Мишел Хол Спенсър и имах развод със съпруга си, защото той ми изневеряваше, но все още го обичам толкова много, така че потърсих помощ и намерих д-р Огунделе след няколко лъжци в интернет. Д-р Огунделе направи заклинание за мен и в рамките на 24 часа съпругът ми се върна у дома и ме помоли за прошка, това е много мощно за всеки, който се нуждае от помощ, да се свърже с д-р Огунделе в WhatsApp и Telegram на този номер: +27638836445.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна