IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
18:20 | 14 февруари 2020
Обновен: 00:29 | 25 април 2024

Чести грешки, които пречат да свалите коремните мазнини

Как да бъде отслабването ви ефективно

По материала работи: Пламен Янков
Чести грешки, които пречат да свалите коремните мазнини

Недоспиване, стрес, изключване на полезните мазнини от менюто, не консумирате пробиотични храни, хапване на шоколад, не следвате ясен план в тренировките... Това са само част от причините да не може да стопите излишните мазнини в областта на корема. Какво друго е важно да промените, ако искате да постигнете желаните резултати представят от az-jenata.bg.

 

Консумирате плодови сокове

Заменили сте соковете в кутия с фрешове, защото знаете, че така е по-здравословно. Фрешовете съдържат повече захари, отколкото целите плодове. Ако се опитвате да отслабнете, това определено не е най-добрият избор за всекидневна напитка. Също така е добре да внимавате и с консумацията на спортни напитки. В някои от тях също има доста захари, което може да забави свалянето на коремните мазнини.

 

Гладувате

Вярвате, че пропускането на хранене ще ви помогне да свалите калориите в областта на талията? Погрешно! Това забавя метаболизма, създава храносмилателни проблеми, може да доведе дори до запек, преяждане на следващото хранене, нездравословен избор на храни. Вместо това, хапвайте редовно и по малко. Опитайте се да изключите от менюто си преработените храни и вредните въглехидрати, от които се пълнее. Хапвайте повече плодове, зеленчуци, в малки количества елда, киноа, кафяв ориз.

 

Не консумирате достатъчно полезни протеини

Протеините, освен че ни засищат и ни осигуряват нужната енергия за спорт, подпомагат процеса на отслабване. Те са важни за функциите и на мускулите, както и за натрупването на мускулна маса. Разбира се, важно е да има умереност в техните количества, но когато искате да стопите коремчето, не бива да ги изключвате от менюто си.

 

Прекалявате с коремните преси и имате само кардио тренировки

Звучи много идеалистично, че колкото повече коремни преси правите, толкова по-бързо ще свалите корема. Прекаляването с коремните упражнения може да има обратен ефект. Друга честа грешка, която допускат отслабващите е, че спортната им рутина е само с кардио упражнения.

 

Въпреки че кардио тренировката е важна, когато отслабваме, силовите тренировки допринасят за натрупването на мускулна маса, която гори повече излишни мазнини. Не на последно място, много силови упражнения, натоварват и коремните мускули.

Коментари

Новини Варна