IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
15:38 | 28 февруари 2020
Обновен: 02:58 | 11 април 2024

Коронавирусът отмени автосалона в Женева

Най-големият автомобилен завод в света също бе затворен заради заболяването

По материала работи: Пламен Янков
Коронавирусът отмени автосалона в Женева

Автомобилният салон в Женева ще бъде отменен, след като днес правителството на Швейцария забрани масовите публични събития заради епидемията от коронавирус. Здравният министър Ален Берсе обяви, че събития, в които участват над 1000 души, се забраняват. Шоуто в Женева трябваше да се състои от 3 до 15 март, миналата година бе посетено от над 600 000 души.
 

"С оглед на настоящата ситуация и разпространението на коронавируса, Федералният съвет категоризира ситуацията в Швейцария като "специална" в съответствие със Закона за епидемиите", заяви кабинетът след спешното си заседание днес сутринта. "Мащабните събития, включващи повече от 1000 души, се отменят. Забраната влиза в сила незабавно и ще продължи най-малко до 15 март", допълват от прес офиса на кабинета.
 

Забраната явно засяга и автомобилния салон в Женева, но говорителят на изложбения център Palexpo заяви, че не е получил информация от властите и не може да коментира дали проявата се отменя. "Чухме съобщението от Федералната служба и знаем какво означава това", заяви той пред Automotive News Europe. Източници на две автомобилни компании, които трябваше да участват в изложението обаче заявиха, че им е казано, че шоуто е анулирано.
 

В сряда организаторите на автосалона изпратиха на участниците имейл, в който посочваха, че събитието ще се състои по план, въпреки че Швейцария докладва за първия случай на заразен с Covid-19. Днес, часове преди да бъде обявена забраната, в изявлението на организаторите се казва, че те "внимателно следят ситуацията", но не се споменава за възможна отмяна.
 

Швейцарската федерална служба по общественото здраве съобщи за 15 случая на вируса, включително в кантоните Женева, Цюрих и Базел, пише automedia.investor. Много автомобилни производители вече бяха помолили своите служители от всички заразени с вируса райони по света, да не пътуват за автомобилния салон.


Още по темата: Актуална информация относно коронавируса

Коментари

Новини Варна