IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:54 | 30 октомври 2014
Обновен: 15:40 | 16 април 2024

4 месеца затвор за половин кубик дърва

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвора

По материала работи: Златина Добрева
4 месеца затвор за половин кубик дърва

След постигнато в съдебна зала споразумение съдът даде на 35-годишния Стефан Иванов 4 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор за кражбата на половин кубик дърва.  
На 11 март т.г. 35-годишният Иванов отишъл с кон и каруца в землището на кв. „Аспарухово” и събрал от горския фонд на ДГС – Варна, без да притежава редовно писмено позволително, половин кубик дърва от вида габър. Като събрал дървата, подсъдимият ги натоварил на каруцата и на излизане от горския масив бил засечен от служители на стопанството да превозва немаркираната дървесина. За установеното транспортиране на дърва без контролна горска марка и без да притежава превозен билет, на Иванов бил съставен акт. Деянието е извършено от него при повторност. С влезли в сила присъди на Варненския районен съд през 2010 и 2014 г. той е бил осъден, също за  незаконна сеч и извозване на дървета от горския фонд. Иванов останал и без кон и каруца, които са били конфискувани в полза на държавата.

Коментари

Новини Варна