IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
13:59 | 30 октомври 2014
Обновен: 07:41 | 28 март 2024

Спипаха 96-има нарушители на пътя за денонощие във Варна

Проверките бяха в рамките на акция „24 часа контрол на скоростта“

По материала работи: Златина Добрева
Спипаха 96-има нарушители на пътя за денонощие във Варна

Приключи акцията „24 часа контрол на скоростта“, която се проведе на територията на страната. В рамките на денонощие беше осъществен постоянен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства и по пътищата на Варна.
В акцията се включиха 44 служители на сектор „Пътна полиция” и на районните управления към ОДМВР – Варна, които обхванаха 56 точки за контрол. Установени са 96 нарушения на ЗДвП, свързани с превишаване на разрешената по закон скорост за движение. От тях 64 наказателни фиша за превишаване на скоростта с до 20 км/ч и 32 акта за установено административно нарушение на ЗДвП (шофиране със скорост над 21 км/ч повече от допустимата по закон). Санкционирани са и още 28 нарушения на ЗДвП.
Па данни на дирекцията на вътрешното ведомство от началото на годината до преди седмица на територията на Варна и областта са регистрирани 204 тежки катастрофи, при които са загинали 22-ма души и са ранени 263-ма, като причината за всички инциденти е високата скорост.

Коментари

Новини Варна