IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
10:49 | 26 януари 2015
Обновен: 11:28 | 18 април 2024

Полицията във Видин предотврати телефонни измами за 50 000 лева

Сигнализирали им служители на банки в града

По материала работи: Лиляна Трънкова
Полицията във Видин предотврати телефонни измами за 50 000 лева

Полицията във Видин предотврати за ден опити за телефонни измами за близо 50 000 лева, съобщават от Областна дирекция на МВР.

В събота възрастна жена от Видин е поискала да изтегли петцифрена сума от сметката си от банков клон в града. Жената е казала, че в телефонен разговор й е било съобщено за пострадал близък, а парите били нужни за заплащане на спешна операция.

Охранителят на банката веднага е сигнализирал в полицията за случая и така е предотвратил измамата.

Същият ден касиерка в друг банков клон също е сигнализирала в полицията, след като се усъмнила в искането на възрастна клиентка да изтегли четирицифрена сума. Полицаите са установили, след разговор с жената, че е жертва на телефонна измама.

Само в събота на територията на областта са предотвратени пет телефонни измами, исканите пари възлизат общо на около 50 000 лева, отчитат от полицията.

От ОДМВР-Видин за пореден път апелират към жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искания за пари и да не се правят плащания на подобни искания, особено направени по телефона.

От полицията препоръчват на хората, които са получили такива обаждания първо да търсят обратна връзка с близките си и да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

 

Коментари

Новини Варна