IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
08:19 | 27 март 2015
Обновен: 11:05 | 29 март 2024

Осъдиха продавачка, задигнала оборота на супермаркет

28-годишната жена е с 6 месеца пробация

По материала работи: Златина Добрева
Осъдиха продавачка, задигнала оборота на супермаркет

Бивша продавачка в денонощен супермаркет, откраднала пари от дневния оборот, бе осъдена на пробация. Районен съд – Варна, определи в продължение на 6 месеца 28-годишната Павлина Христова да изпълнява задължителните мерки – срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес, при периодичност два пъти седмично.
В процедура на съкратено съдебно следствие подсъдимата призна вината си в това, че рано сутринта на 8 юни миналата година отнела парична сума в размер на 1940 лева, представляваща дневните обороти на два съседни търговски обекта. Подсъдимата знаела къде се съхраняват парите от оборотите на магазините, тъй като 5 месеца преди деянието работила като продавач-консултант в денонощния супермаркет. Тя познавала и разположението на видео-охранителните камери, затова с цел да не бъде разпозната, в деня на кражбата облякла анорак с качулка. Подсъдимата влязла в магазина, когато единствената работеща нощна смяна продавачка зареждала стоки в дъното на търговския обект, взела плика с оборотните средства и веднага напуснала мястото. По-късно липсата била забелязана и след преглед на камерите се разбрало за кражбата. В хода на разследването по-голямата част от отнетата парична сума  била върната от Христова с приемно-предавателен протокол.

Коментари

Новини Варна