IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:14 | 11 февруари 2015
Обновен: 21:54 | 18 април 2024

Пробация за варненец, счупил ротативка

Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие

По материала работи: Златина Добрева
Пробация за варненец, счупил ротативка

Районният съд във Варна наложи наказание пробация на 52-годишен мъж за противозаконно унищожаване на игрален автомат в казино. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие.
Деянието е извършено на 3 август миналата година в игрална зала в централната част на Варна.
Подсъдимият бил редовен клиент и често играел на ротативките, като при случаи на загуба - нерядко блъскал столове или самите машини. На посочената дата, той загубил залога си и ядосан ударил монитора на ротативката, като от пръстена на ръката му се пукнало стъклото и той се счупил напълно. Били извикани охранители и полиция. Впоследствие се оказало, че монитора на игралната машина не може да бъде ремонтиран и се наложило да бъде подменен с нов. 52-годишният мъж отказал да заплати нанесената щета.
Според назначената по делото съдебно-оценителна експертиза стойността на унищожената чужда движима вещ е 1690 лв., съобщиха от съда.
Районният съд наложи на 52-годишния Е. Минчев наказание „пробация” за срок от 6 месеца при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна