IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
17:20 | 3 септември 2015
Обновен: 11:49 | 17 април 2024

Разследват полицай за разпространение на дрога

Задържан е заедно с двама съучастници след сделка

По материала работи: Златина Добрева
Разследват полицай за разпространение на дрога

При специализирана операция на 2 срещу 3 септември под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура във Варна с участието на органите на ОД на МВР и отдел „Вътрешна сигурност, непосредствено след извършване на сделка с наркотици, са задържани за срок от 24 часа К.И.К., А.Т.Т. и полицейският служител И.Г.И.

В Окръжна прокуратура във Варна се води досъдебно производство срещу трите лица, които в съучастие са държали и разпространявали високорискови и рискови наркотични вещества – престъпление по член 345а, ал.1, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс. Един от задържаните е полицейски служител в Пето РПУ на Златни пясъци.

След оценка на събраните доказателства наблюдаващият прокурор ще прецени правната квалификация и основанието за искане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража”. В момента се изготвя съдебната експертиза за откритите наркотици по вид и количество. Разследването по случая продължава.

Коментари

Новини Варна