IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:05 | 29 март 2016
Обновен: 09:01 | 20 април 2024

Домашен арест за 20-годишен наркодилър от Варна

Той бе задържан преди 12 дни при планирана полицейска акция, след оперативна информация

По материала работи: Борис Проданов
Домашен арест за 20-годишен наркодилър от Варна

Варненският апелативен съд измени определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от 18 март тази година и промени от „задържане под стража” в „домашен арест” мярката за неотклонение на Божан Цонев, разследван за притежание на наркотици, предназначени за разпространение.

 

20-годишният варненец бе задържан преди 12 дни при планирана полицейска акция, след оперативна информация, че Цонев продължително време продава различни по вид забранени от закона вещества. От тайник в автомобила му и от дома му полицаите иззели 32,78 грама марихуана, 7,04 грама кокаин, 3,54 грама амфетамини и 2 електронни везни.

 

Днес втората съдебна инстанция сподели извода на ВОС, че събраните доказателства, материали и иззетите вещества обосновават предположението, че младежът е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Както ВОС, така и Апелативният съд намират, че няма опасност Цонев да се укрие от наказателно преследване, но втората съдебна инстанция не споделя извода, че обвиняемият може да извърши друго престъпление. Аргументите за този извод се съдържат във факта, че младежът е съдействал за разкриването на обективната истина както по досъдебното производство, за което е привлечен като обвиняем, така и за друго наказателно производство. Въпреки, че вече е бил предаван на съд за документно престъпление, Божан е с чисто съдебно минало, тъй като е бил освободен от наказателна отговорност и административно наказан с глоба в размер на 1000 лева.

 

Определението на Варненския апелативен съд, с което се изменя мярката за неотклонение от „задържане под стража” в „домашен арест” на Божан Цонев, разследван за притежание на наркотици, предназначени за разпространение е окончателно.

Коментари

Новини Варна